Biztosítás Somogy megyében Életbiztosítás
Lakásbiztosítás
Gépjármű biztosítás
Anyagi védelem
baj esetén
Életbiztosítás Nyugdíjbiztosítás Balesetbiztosítás Lakásbiztosítás Kötelező biztosítás Önkéntes Nyugdíjpénztár

Öngondoskodás, nyugdíj előtakarékosság, nyugdíj kiegészítés

Önkéntes Nyugdíjpénztár

 

Az állam által támogatott nyugdíjcélú megtakarítás

hozama kamatadó mentes, befizetései után szja adóvisszatérítésről rendelkezhet

 

 

 

Egyre világosabban látszik, hogy néhány évtized múlva jóval kisebb nyugdíjra számíthatnak azok, akik majd akkor vonulnak nyugdíjba. Érezhetően egyre kevesebb gyermek születik, a születéskor várható élettartam növekszik, így egyre kevesebb adózónak kell eltartania egyre több nyugdíjast. Ez viszont csak a nyugdíjak fokozatos csökkentésével - amely már most is érezhető - finanszírozható. Így a mai 20-as, 30-as, 40-es korosztály azon tagjai a majdani nyugdíjba vonuláskor igencsak zavarban lesznek anyagilag, akik nem fognak nyugdíjcélú megtakarítással rendelkezni.

 

Mi a megoldás?

A megoldás egyszerű: az időben elkezdett, nyugdíjcélú megtakarítási program, az önkéntes nyugdíjénztár. Havi, az egyéni vagy családi költségvetést nem megterhelő, viszonylag kisebb összeggel is elegendő megtakarítást halmozhatunk fel önkéntes nyugdíjpénztári számlánkon ahhoz, hogy az államtól kapott nyugdíjat kiegészíthessük, amelyet majd akár egy összegben, akár havi járadákszolgáltatás keretében igénybe vehetünk.

 

Miért kedvező az önkéntes nyugdíjpénztári megtakarítás?

Ezt a megtakarítási formát az állam is adókedvezménnyel ösztönzi:

- Egyéni tagdíjbefizetései, illetve az egyéb jövedelemnek minősülő adóköteles jóváírások után 20% adó-visszatérítést érvényesíthet személyi jövedelemadójából, amely az adóhatóság átutalását követően jóváíródik a számláján, ezáltal megtakarítása és jövőbeni nyugdíj-kiegészítése is növekszik. Az adó-visszatérítés maximális összege évente 100 000, illetve a 2020.január 1. előtt nyugdíjba vonulóknak 130 000 Ft.

- Az önkéntes pénztári számláján keletkező hozam adómentes, így kamatadó sem terheli.

Megtakarítása örökölhető. Bármikor jelölhet kedvezményezettet, amit a későbbiekben módosíthat. Kedvezményezett-jelölés hiányában az örököse lesz jogosult a megtakarításra.

A választható portfóliós rendszerrel az Ön életkorának és kockázatvállalási hajlandóságának megfelelő befektetési formát választhat.

A megtakarítás havi összege élethelyzetétől függően rugalmasan változtatható (az Alapszabályban meghatározott minimális tagdíj figyelembevételével).

Amennyiben a tagdíjat átmenetileg nem tudja fizetni, tagsága nem szűnik meg, megtakarítása tovább kamatozik, így a tagdíjfizetés a későbbiekben bármikor folytatható (a pénztár a minimál tagdíjra eső működési költséget csak a keletkező hozam erejéig érvényesíti).

Az önkéntes nyugdíjpénztári adózási kedvezmény igénybevételének nincs felső jövedelemkorlátja, így ezzel a lehetőséggel a magasabb jövedelemmel rendelkezők is élhetnek.

10 év tagság után addigi megtakarításának hozama adómentesen felvehető.

A Nyugdíjpénztár sávos költséglevonást alkalmaz, így az adott éves befizetés magasabb sávhatárba eső részéből alacsonyabb a levonás.

Munkáltatója is hozzájárulhat megtakarításához a tagdíjfizetés átvállalásával béren kívüli juttatás formájában.

 

Személyre szabott befektetés

Avagy, mindenki az életkorának és kockázatviselési hajlandóságának leginkább megfelelő befektetési kombinációt választhat. Ötféle befektetési portfolió közül választhat, amelyek magyar kötvényekből, magyar részvényekből, valamint nemzetközi részvényekből és egyéb befektetési alapokból épülnek fel, mely eszközöket az egyes portfoliók eltérő arányban tartalmazzák.

Minél kevesebb a részvények aránya egy kombinációban, annál biztonságosabb, azonban hozamelvárása mérsékeltebb. A magas részvényarányú kombinációk hozamelvárása hosszabb távon magasabb, de magasabb a kockázat is.

Miből tevődik össze megtakarításunk?
befizetésből,
hozam a befizetésen,
adókedvezményből
hozam az adókedvezményen.

 

Önkéntes nyugdíjpénztári tagdíjfizetési lehetőségek

Egyre inkább terjedő internetbankolási lehetőségnek köszönhetően a modern formák preferáltak, igy csoportos beszedési megbízás, rendszeres banki átutalási megbizás javasolt a tagdíjfizetésre.

 

Értékmegőrzés - indexálás

Önnek lehetősége van az egyéni tagdíjat évente egyszer a pénztár által felajánlott index-szel megemelni, megőrizve ezzel a befizetések és megtakarítások reálértékét.

 

Kényelmes ügyintézés online ügyfélszolgálaton keresztül

Így egyszerűen és gyorsan intézheti nyugdíjpénztári ügyeit, követheti számlája alakulását, vagy szolgáltatási igényt jelenthet be.

 

Mi szükséges az önkéntes nyugdíjpénztári belépéshez?

Betöltött 16. életév, belépési nyilatkozat kitöltése, első 2 havi tagdíj befizetése.

Töltse ki az alábbi űrlapot és üzletkötőnk rövidesen felveszi Önnel a kapcsolatot.

 

Név:
Település:
Telefon:
E-mail:
Születési dátum: év nap
Megtakarításra szánt
havi tagdíj összege:
 

 

Nyugdíj kiegészítés, nyugdíj előtakarékosság önkéntes nyugdíjpénztárral. Öngondoskodás Somogy megyében. Jelen vagyunk üzletkötőinkkel az alábbi településeken:
Önkéntes nyugdíjpénztár Kaposvár, Siófok, Nagyatád, Marcali, Fonyód, Barcs, Csurgó és vonzáskörzeteikben.

 

Lakásbiztosítás a somogyi ingatlanokra

Cserélje le régi, elavult lakásbiztosítását korszerű, széleskörű védelemmel rendelkező biztosításra.

 

Családod van, gyerekeid. Már komolyan kell venned az Életet. Mi lenne velük, ha történne veled valami?
Ha nincsenek több tízmilliós megtakarításaid, akkor a megoldás a kockázati életbiztosítás: magas összegű biztosítási védelem egy váratlan tragédia, súlyos betegség, vagy egészségkárosodás esetén.

 

Retró CSÉB: olcsó élet- és egészségbiztosítás megújult formában

Volt idő, amikor a CSÉB minden otthonban jelen volt, és a név egyet jelentett az elérhető biztonsággal.

Mostantól megújult formában ismét elérhető csupán havi 1.990 Ft-ért.

 

 

 

 
Életbiztosítás Balesetbiztosítás Lakásbiztosítás Kötelező biztosítás Bankszámla Kapcsolat, Elérhetőségek
Kockázati életbiztosítás     Önkéntes Nyugdíjpénztár  
Megtakarítási életbiztosítás          
Nyugdíjbiztosítás          
SomogyBiztosítás.hu - Otthon vagyunk Somogyban - info@somogybiztositas.hu